English unicef.hr Česta pitanja Kontakt Voditeljski kutak Prijavi se

Novosti

Završen ciklus radionica „Rastimo zajedno i mi plus“ u okviru pilot-programa EU Jamstvo za svako dijete

Radionice koje pomažu djeci i roditeljima koji žive u teškim okolnostima. Uspješno su završena dva ciklusa od po 15 radionica namijenjenih podršci roditeljima Rastimo zajedno i mi Plus koje su se održale u Pribislavcu i Orehovici. Radionice su dio pilot-programa Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj, financiranog sredstvima Europske Unije, koji provodi Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s 11 provedbenih partnera u Međimurskoj županiji.

Održana 10. godišnje konferencija „Rastimo zajedno“

Pod pokroviteljstvom Grada Rovinja, Istarske županije, The Human Safety Net fondacije i Grada Zagreba te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje održana je u Rovinju 10. jubilarna godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ pod nazivom Stručna podrška roditeljima i različiti konteksti roditeljstva. Konferencija je održana u Rovinju 8. i 9. listopada 2021. u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i Dječjeg vrtića Neven iz Rovinja.

Završen veliki četverogodišnji program

Od listopada 2017. godine do svibnja 2021. godine Centar „Rastimo zajedno“ provodio je „Program za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva“ (PROSPOR) kao partner UNICEF-u u inicijativi „Za snažniju obitelj“. Aktivnosti PROSPOR-a bile su usmjerene na razvijanje novih programa podrške roditeljstvu te zagovaranje provedbe ranije razvijenih.

Simboličnim bojanjem stabla u žuto u Petrinji obilježen početak donacijske kampanje Društva „Naša djeca“ „Neka rane postanu samo ožiljci“

Kreativnom radionicom u izvedbi fotografa i ambasadora projekta Damira Hoyke te djece iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje, u ponedjeljak, 15.3.2021. započela je donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ – psihosocijalna podrška djeci i roditeljima Banovine. Jedno je stablo u petrinjskom parku obojeno eko žutom bojom, koja simbolizira nadu i optimizam, toliko potrebnu ovom području i njegovim stanovnicima.

Rastimo zajedno u Istri - Održan stručni skup

U sklopu projekta "Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe" koji se više godina provodi uz županijsku financijsku podršku, održan je 27.siječnja.2021. stručni skup s ciljem poboljšanja suradnje predškolskih ustanova i centara za socijalnu skrb na području Istarske županije.

Zajedno za odgojitelje, roditelje i djecu Banovine

Centar „Rastimo zajedno“ uključio se u dugoročno pružanje psihosocijalne podrške odgojiteljima, roditeljima i djeci na podruučju pogođenim potresom u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ u okviru programa „PoTiCaJ“ - psihosocijalna podrška socijalno ranjivim skupinama djece i roditeljima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Bilten Centra Rastimo zajedno za 2020.

Pripremili smo Bilten u kojem možete pročitati o aktivnostima koje je Centar proveo u 2020. godini

Održana doedukacija za voditelje Kluba očeva "Rastimo zajedno"

U četvrtak 22.10.2020. održana je virtualna doedukacija voditelja Kluba očeva "Rastimo zajedno". Edukatorice Sonja Pribela-Hodap i Gorana Mišćenić upoznale su 63 voditeljice i voditelja programa podrške aktivnoj uključenosti očeva u odgoj od najranije dobi s novostima u Klubu očeva.

Rastimo zajedno u Međimurju

Centar „Rastimo zajedno“ krenuo je u novi dvogodišnji projekt za jačanje programa podrške roditeljstvu i obiteljima s djecom predškolske dobi u Međimurju u sklopu inicijative „Child Guarantee“ – projekta UNICEF-a uz financiranje Europske Unije.

Polazak u vrtić

Na početku nove pedagoške godine donosimo vam brošuru "Polazak u vrtić" koju su napisale naše voditeljice programa Rastimo Iva Jularić i Monika Dragun, stručne suradnice Dječjeg vrtića Vinkovci.

Festival igranja u dječjim vrtićima u Vinkovcima i Zagrebu

Od 15. do 19. lipnja 2020. godine u Vinkovcima i Zagrebu održan je Festival igranja u okviru projekta "Pojačani Rastimo zajedno i mi!", kojeg Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi kao nacionalni partner Generali osiguranja u globalnoj inicijativi „The Human Safety Net“.

Novi projekti Centra Rastimo zajedno

Centru Rastimo zajedno odobrena su dva nova projekta: trogodišnji projekt namijenjen podršci posvojiteljskim obiteljima te pilot projekt s ciljem razvoja digitalnog programa podrške roditeljstvu.

Donosimo škrinjicu ideja kako pronaći vrijeme za sebe...

Mi vam ne želimo govoriti što biste trebali napraviti. Ne želimo da briga o sebi bude još jedan teret, još jedno „moram“, već vam želimo ponuditi škrinjicu ideja, mogućnosti i podsjetnika koju možete otvoriti i koristiti kada i kako želite.

Započela je suradnja Centra Rastimo zajedno i Saveza društava Naša djeca.

U okviru projekta „Program za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva“, kojeg Centar Rastimo zajedno provodi kao partner UNICEF-u u inicijativi s MDOMSP „Za snažniju obitelj“, održana je edukacija za 27 novih voditeljica koje će provoditi radionice s roditeljima Rastimo zajedno u okviru svojih DND.

Završen projekt Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe u 2019.

U petak 21.2.2020. u Rovinju je održan Evaluacijski skup čime je završen već treći projekt podružnice Istra pod nazivom Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe. Hvala domaćinima u DV Neven!

Program „Rastimo zajedno i mi!“ nadograđen Klubom roditelja i djece

U okviru projekta „Pojačani Rastimo zajedno i mi!“ osmišljene su, a u šest grupa i provedene aktivnosti Kluba Rastimo zajedno i mi. Projekt provodi Centar Rastimo zajedno kao nacionalni partner Generali osiguranja Hrvatska u sklopu globalne inicijative „The Human Safety Net“ – Mreža međuljudske pomoći.

U Bugarskoj provedena i evaluirana pokusna primjena programa Rastimo zajedno Plus

U Sofiji je 12.11.2019. održan stručni skup "Podrška roditeljima djece s teškoćama u razvoju - pregled provedbe programa Rastimo zajedno Plus i pogled unaprijed" na kojem je prikazana evaluacija pokusne primjene programa Rastimo zajedno Plus provedene tijekom 2018./2019. godine.

Održana edukacija „Rastimo zajedno Plus“

Centar Rastimo zajedno održao je od 10. – 12.10.2019. edukaciju za 31 novu voditeljicu radionica s roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“.

Predstavljanje Rastimo zajedno programa podrške roditeljstvu

Ciljani programi Rastimo zajedno predstavljeni su na X. konferenciji socijalnih radnika "Drugi i drugačiji" održanoj od 9. do 11. listopada 2019. u Zagrebu.

Evaluacijski seminar druge pilot provedbe programa „Rastimo zajedno i mi“

7.10.2019. održan je evaluacijski seminar druge pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci rane i predškolske dobi „Rastimo zajedno i mi“, koji se odvijao od veljače do lipnja 2019. godine na 14 lokacija diljem Hrvatske.

Održana 9. godišnja konferencija „Rastimo zajedno“

29. i 30. ožujka 2019. pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije održana je u Čakovcu 9. godišnja konferencija voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno i Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca.

Novi voditelji RZ Plus u Bugarskoj

U Bugarskoj je od 14. – 16.3.2019. održana edukacija nove grupe voditelja radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju Rastimo zajedno Plus.

Održan završni seminar za voditelje programa „Rastimo zajedno Plus“ u Osijeku

U Osijeku je 1. ožujka 2019. održan seminar kojem je uz 22 educirana voditelja za program „Rastimo zajedno Plus“ prisustvovalo još 20 odgojitelja koji u grupama imaju i djecu s poremećajem u spektru autizma.

Novi programi podrške uključenom očinstvu

Centar „Rastimo zajedno“ intenzivno podržava i promovira aktivnu ulogu oca u odgoju djeteta od najranije dobi. U skladu s tim, razvijaju se dva programa u suradnji s dječjim vrtićima i ustanovama socijalne skrbi.

Educirani volonteri za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

15.02.2019. u Zagrebu je organizirana edukacija volontera koji će se uključiti u provedbu aktivnosti s djecom u programu „Rastimo zajedno – i mi!“

Održana edukacija voditelja za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

Od 7. do 9. veljače 2019. u Tomislavovom domu na Sljemenu održana je edukacija za voditelje aktivnosti s roditeljima i djecom u programu podrške „Rastimo zajedno – i mi!“. Novi voditelji će ovaj program provoditi od ožujka do lipnja 2019. godine na 16 lokacija diljem Republike Hrvatske.

Održan evaluacijski seminar „Rastimo zajedno Plus“

U DV Radost Zagreb održan je 5. prosinca 2018. Evaluacijski seminar za voditeljice programa „Rastimo zajedno Plus“ na kojem su sudjelovale 24 voditeljice radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju iz zagrebačkih dječjih vrtića. Seminar je financijski podržao Grad Zagreb.

Godišnji koordinacijski sastanak projekta "Za snažniju obitelj"

Dana 26.11.2018. Centar "Rastimo zajedno" sudjelovao je na koordinacijskom sastanku projekta "Za snažniju obitelj", kojeg provode Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i UNICEF u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika.

Još jedno predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 7. do 10.11.2018. u Sv. Martinu na Muri održana je 26. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa pod nazivom "Kvaliteta života kroz životni vijek: izazovi i preporuke". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Pozitivna psihologija: praksa" predstavljen je program podrške "Rastimo zajedno – i mi!" koji se tijekom 2018. kao ciklus radionica provodio na 14 lokacija diljem Hrvatske u sklopu Programa za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

U Bugarskoj će se uskoro provoditi program „Rastimo zajedno Plus“

U Bugarskoj je provedena edukacija 27 voditelja za Program radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“. Bio je to rezultat sporazuma između UNICEF-a Hrvatska i UNICEF-a Bugarska. U 2018. predviđeno je osim edukacije i pilotiranje ovog programa s bugarskim roditeljima.

Predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 17. do 19.10.2018. u Puli je održana IX. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad između politika i prakse". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Slušamo li glasove?" raspravljalo se o uključenosti krajnjih korisnika usluga u kreiranje same usluge. U tom je dijelu Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" dao svoj veliki doprinos. Tri od četiri izlaganja u navedenom tematskom području bavila su se Programom za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

Evaluacijski seminar prve pilot provedbe programa „Rastimo zajedno – i mi!“

„Rastimo zajedno – i mi!“ je program namijenjen roditeljima koji odgajaju svoju predškolsku djecu u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva (npr. snižen socio-ekonomski status, izloženost višestrukim stresorima, itd.).

Još jedna edukacija u Rovinju

Dvije edukacije provedene u okviru projekta „Rastimo zajedno u Istri - Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe u 2018.“ kojeg Centar Rastimo zajedno provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Neven“ iz Rovinja, uz financijsku podršku Istarske županije.

Održana 8. Konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u Rabu 23. i 24. ožujka 2018.

Usprkos jakoj buri s orkanskim udarima 22. i 23.3.2018. na dionici Senj – Marija Magdalena većina sudionika uspjelo se probiti do Raba. Bila je to prava avantura!

Održana edukacija za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci

U okviru programa „Za snažniju obitelj“ Centar Rastimo zajedno održao je 22.2. i 23.2. 2018. edukaciju za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Održan Okrugli stol u Pazinu

U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u Pazinu je održan Okrugli stol na kojem su predstavljeni rezultati Projekta „Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ kojeg je provodio Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno"- Podružnica Istra, tijekom 2017. godine, uz financijsku podršku Istarske županije.

Završen projekt „Edukacija stručnih djelatnika u dječjim vrtićima za vođenje radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju“ u Zagrebu

Seminarom podrške održanima 20.12.2017 u DV Radost u Zagrebu psiholozi, pedagozi, edukacijski rehabilitatori i odgojitelji koji su educirani za provedbu programa „Rastimo zajedno Plus“ dobili su dodatna znanja i vještine na ovom seminaru.

Održana edukacija "Rastimo zajedno Plus" u Zagrebu

Educirna je još jedna grupa voditelja radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus".

Održana edukacija "Rastimo zajedno Plus" u Osijeku

Nova grupa od 33 voditelja radionca s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus" educirana je u Osijeku u okviru projekta Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu HURID pod nazivom "Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu".

Održana edukacija novih voditelja u Rovinju

Od 7. do 9. lipnja 2017. održana je edukacija novih voditelja radionica s roditeljima Rastimo zajedno u Rovinju.

Sažetak evaluacije 7. godišnje konferencije voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

Moramo priznati da smo više nego zadovoljni kako su sudionici ocijenili ovogodišnju konferenciju.

Održana 7. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

17. i 18. ožujka 2017. održali smo našu 7. konferenciju u Zagrebu na koju su došli voditeljski timovi iz cijele Hrvatske, od Cavtata do Umaga, Čakovca, Vinkovaca... Došlo je 227 različitih, u ovoj mreži povezanih ljudi koji se angažiraju oko ideje podrške roditeljima i djeci.

Povratak na vrh